Vragen over afschot
OVP Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen.org

DE NIEUWE WILDERNIS?

Een uniek natuurreservaat in Flevoland. 

Waar door wanbeheer de natuurwaarde hard is achteruit gegaan en dieren ernstig lijden.

Volg  en like Oostvaardersplassen.org op sociale media:

ATTENTIE !!!
Helaas is het niet gelukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen om de hosting voor het komende jaar te betalen. Ik kom nog een flink bedrag te kort. Zelf heb ik dat geld op het moment niet. Wanneer ik dit geld op korte termijn niet bij elkaar krijg, zal deze website binnenkort offline gaan en zouden maandelijks ruim 2,7 duizend bezoekers de artikelen niet meer kunnen lezen.

Giften voor deze website zijn van harte welkom: NL20 SNSB 0933 2784 11, ten name van

M Reuvekamp. Bij voorbaat dank!

Leonie Vestering Partij voor de Dieren Oostvaardersplassen

Video: Hoe kunnen er op 1 dag in de Oostvaardersplassen 252 edelherten geschoten worden door slechts 4 schutters?


Deze vraag stelde Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren aan Harold Hofstra. Harold Hofstra reageert wel, maar geeft tot 3 keer toe geen antwoord op de gestelde vraag.

Lees hier het over het verhaal dat hier achter zit.

Uiteindelijk komt Groen Links met het voorstel dat Hofstra navraag moet doen bij SBB wat er die dag precies in de Oostvaardersplassen gebeurd is. Forum voor Democratie geeft nog als aanvulling dat er specifiek gevraagd moet worden of er wel of geen sprake is geweest van drijfjacht.

Gedeputeerde Hofstra doet hier nogal opmerkelijke uitspraken:

- Hij zegt dat hij er van uit gaat dat het binnen de wettelijke kaders is gebeurd, omdat er geen signalen zijn ontvangen dat het niet zo is gebeurd. Blijkbaar heeft hij de video’s op sociale media (die hem ook zijn toegestuurd) die deze signalen wel geven, nog steeds niet bekeken of bewust genegeerd.

- Volgens hem is er geen sprake van drijfjacht omdat dit wettelijk is toegestaan. Hij heeft waarschijnlijk nog het volste vertrouwen in SBB, terwijl de geschiedenis heeft geleerd dat SBB regelmatig de opdrachten niet naar behoren heeft uitgevoerd en dat er videobeelden zijn die verdacht veel weg hebben van drijfjacht.


PvdD eist dat Harold Hofstra voor de volgende Statenvergadering met antwoord komt.

© Copyright Oostvaardersplassen.org. Overname van (gedeeltelijke) teksten en afbeeldingen is niet toegestaan! Het delen van links op sociale media of websites wordt erg op prijs gesteld.

 

Bekijk hieronder het fragment waarin hierover vragen worden gesteld aan Harold Hofstra.

Je kunt Oostvaardersplassen ook volgen op sociale media

ATTENTIE !!!
Helaas is het niet gelukt om genoeg geld bij elkaar te krijgen om de hosting voor het komende jaar te betalen. Ik kom nog een flink bedrag te kort. Zelf heb ik dat geld op het moment niet. Wanneer ik dit geld op korte termijn niet bij elkaar krijg, zal deze website binnenkort offline gaan en zouden maandelijks ruim 2,7 duizend bezoekers de artikelen niet meer kunnen lezen.

Steun deze website met een gift

Waardeert je de artikelen op deze website en wil je dat ik door blijf gaan? Dan vraag ik je vriendelijk om mij te steunen door een bedrag naar mij over te maken.

Dat kun je dat doen naar mijn bankrekeningnummer:
NL20 SNSB 0933 2784 11, ten name van M Reuvekamp.
GOEDE DOELEN


Doneren aan ActieVOERgroep kan op

NL70 ABNA 0467 3665 43 ten name van D. Schievink onder vermelding van donatie ovp. Meer info...Stichting STAMINA zet zich op het juridisch vlak in voor het welzijn van de dieren in de Oostvaardersplassen. Donaties zijn erg welkom:

NL25 TRIO 0379 3888 98 ten name van STAMINA. Meer info...


De aankopen bij de webshop 'Speld in Hooiberg' komen ten goede ter bescherming en verzorgen van dieren, vooral voor het voorkomen van dierenleed. Ga hier naar de webshop.

© Copyright. All Rights Reserved.

ZONDER FINANCIËLE STEUN KAN DEZE SITE NIET BLIJVEN BESTAAN Als je de artikelen op de site waardeert en je waardering wilt laten blijken met een bijdrage, kan dat door een bedrag op mijn bankrekening over te maken: NL20 SNSB 0933 2784 11 ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.

Meer info...
Sluiten X