Bijvoeren
OVP Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen.org

NOG STEEDS IS ER SPRAKE VAN WANBELEID IN DE OOSTVAARDERSPLASSEN, WAARDOOR DIEREN ONNODIG ERNSTIG LIJDEN.
VOOR ONZE STRIJD TEGEN DIT DIERENLEED KUNNEN WIJ WEL SUPPORT GEBRUIKEN. HELP MEE OM TE AGEREN TEGEN DIT WANBELEID 

Volg  en like Oostvaardersplassen.org op sociale media:

Mededeling: Website gaat waarschijnlijk binnenkort offline!

De hosting van deze website eindigd op 5 oktober 2020. Ik kan het verlengen, dat kost mij dan €128,72.
Ik twijfel of ik het wel ga verlengen, vorige jaren had ik wel heel veel websitebezoekers, maar dat is nu niet meer zo. Nu heb ik nog geen 250 bezoekers per maand. Dat is erg weinig. Ik zit nu met de vraag of het het nog wel waard is om voor deze kleine aantallen bezoekers de website online te houden. Daar moet ik nog even goed over nadenken.
De kans is dus dat deze website na 5 oktober verdwenen is, daarmee gaan ook alle artikelen die hier staan verloren.
De strijd voor een beter dierenwelzijn moet natuurlijk gewoon door gaan, maar dan misschien zonder deze website.

Deel dit artikel op:

Bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen


Winterse omstandigheden verwacht. Gaat Staatsbosbeheer wel of niet bijvoeren?

 

In de Provinciale Statenvergadering van gisteren (16 januari 2019) wordt hierover gesproken. Men kan dit beluisteren in de video op deze pagina.

De provincie Flevoland heeft  al eerder een bijvoerbeleid opgesteld, deze is HIER volledig te lezen.

Wanneer de weersomstandigheden er naar zijn of als er een voedseltekort is, dan is het de Provincie die beslist of er wel of niet bijgevoerd gaat worden, Staatsbosbeheer is verplicht dit uit te voeren!

Maar hoe groot is de kans dat er als het nodig is ook echt bijgevoerd gaat worden?

Zoals in dit geluidsfragment van de staten vergadering te horen is laat gedeputeerde Harold Hofstra hierover zich vooral adviseren door Staatsbosbeheer. Ondanks het verleden van Staatsbosbeheer, waarbij zij regelmatig opgedragen opdrachten slecht of niet, of veel te laat uitvoerden, lijkt de gedeputeerde nog het volste vertrouwen te hebben in Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer is nog steeds voorstander van het hands-off beleid, zij willen in de Oostvaardersplassen niet ingrijpen, zij willen in dit verre van complete ecosysteem de natuur zijn gang laten gaan, wat dus niets anders wil zeggen dat zij de dieren bij voedseltekort willen laten creperen en sterven van de honger.

Van Staatsbosbeheer is dan ook niet te verwachten dat zij tijdig het advies gaan geven dat er bijgevoerd moet worden.

 

Er zou al bijgevoerd moeten vanaf conditiescore 3 (1 = slechte conditie, 5 = goede conditie). Nu al, de barre winterse omstandigheden zijn nog niet eens begonnen, zijn er verschillende grote grazers waargenomen die in een slechte conditie zijn. Wanneer als bewijs beeldmaterialen getoond worden van de in slechte staat verkerende dieren, beweert SBB dat de beelden vertekend zijn. Volgens SBB zouden de dieren op de beelden er slechter uitzien dan ze in werkelijk zijn, ze gebruiken dan als smoes dat de opnames uit een verkeerde hoek zijn genomen of dat er lensvervormingen zijn opgetreden.

Staatsbosbeheer veegt dus elk goed argument om bij te voeren van tafel, want zij zijn sowieso onder alle omstandigheden tegen het bijvoeren. Het verbaast me dan ook zeer dat gedeputeerde nog steeds het volste vertrouwen heeft in SBB en de uitvoering van het beleid laat afhangen op de adviezen van deze onbetrouwbare organisatie i.p.v. onafhankelijke deskundigen.

© Copyright Oostvaardersplassen.org. Overname van (gedeeltelijke) teksten en afbeeldingen is niet toegestaan! Het delen van links op sociale media of websites wordt erg op prijs gesteld.

Ondanks dat het beleid veranderd is, is er nog steeds sprake van wanbeleid, waardoor veel dieren ernstig lijden.
Daartegen moeten wij ons verzetten, wij moeten voor het dierenwelzijn op blijven komen.
Wij hebben uw support dan ook hard nodig.

Stichting STAMINA

Deze stichting zet zich op het juridisch vlak niet alleen in voor het welzijn van de dieren in de Oostvaardersplassen, maar ook voor dieren in andere gebieden. Donaties zijn erg welkom:

NL25 TRIO 0379 3888 98 ten name van STAMINA. Meer info...


Steun ons met een financiële bijdrage;

OVERSCHRIJVEN KAN OOK: 

Kun je niet doneren via iDEAL, bijvoorbeeld omdat je niet in Nederland woont,

dan kun je een bedrag overmaken op het volgende bankrekeningnummer:


NL20SNSB0933278411

(BIC: SNSB NL 2A)

ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.ANDERE GOEDE DOELEN OOSTVAARDERSPLASSEN:Doneren voor VOER (en eventuele bekeuringen) kan op rekeningnummer: NL49 RABO 0150 4122 23 ten name van Dierenambulance De DierenSOS te Dordrecht. Graag vermelden 'Donatie OVP'.


Stichting Paard in Nood heeft zieke konikpaarden die uit de Oostvaardersplassen komen opgevangen. Voor de (medische) zorg hebben zij geld nodig. Het rekeningnummer van deze stichting is: NL 12 INGB 000 715 0062. Meer info...


De aankopen bij de webshop 'Speld in Hooiberg' komen ten goede ter bescherming en verzorgen van dieren, vooral voor het voorkomen van dierenleed. Ga hier naar de webshop.

DierDier

© Copyright. All Rights Reserved.

Zonder financiële steun van bezoekers kan deze website niet bestaan.

Sluiten