bijvoerenheckrunderen2020
OVP Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen.org

DE NIEUWE WILDERNIS?

Een uniek natuurreservaat in Flevoland. 

Waar door wanbeheer de natuurwaarde hard is achteruit gegaan en dieren ernstig lijden.

Volg  en like Oostvaardersplassen.org op sociale media:

Deel dit artikel op:

Heckrunderen Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer: "Als het nodig is gaan we bijvoeren",

Hoe slecht moeten de dieren er aan toe zijn voordat SBB ze werkelijk gaat bijvoeren?


Geplaatst op 15 februari 2020


Afgelopen maandag 11 februari schreef Staatsbosbeheer nog in hun blog: ‘Zoals eerder al genoemd is de winter tot nu toe zeer zacht. Mede hierdoor is er is nog voldoende voedsel beschikbaar voor de dieren. Als het nodig is gaan we bijvoeren.’ (Blog SBB)
Mooie beloftes, maar de geschiedenis heeft geleerd dat SBB vaak verzuimd om hun mooie beloftes na te komen, want zoals op de bovenstaande foto zien de heckrunderen er op dit moment uit en ondanks hun slechte conditie vindt SBB het niet nodig om ze bij te voeren.
Gaan we weer dezelfde situatie krijgen als vorig jaar?
Even ter herinnering zoals het vorig jaar verliep, de volgende artikelen zijn vorig jaar op deze website geplaatst en geven een goed beeld wat men vorig jaar deed, of beter gezegd: 'verzuimde om te doen':

:

Winterse omstandigheden verwacht. Gaat Staatsbosbeheer wel of niet bijvoeren?

Het bijvoederbeleid van de provincie Flevoland lijkt op een wassen neus

Abrupt eind aan het debat over de motie bijvoeren’: 

Ondanks dat er deze winter te weinig voedsel voor de heckrunderen was, weigerde SBB lange tijd om bij te voeren


Staatsbosbeheer is niet zo van het bijvoeren, nog geen 2 jaar geleden lieten zij in de Oostvaardersplassen duizenden grote grazers omkomen van de honger. Vorig jaar weigerden zij, ondanks de zeer slechte condities van de heckrunderen, lange tijd om bij te voeren. Uiteindelijk hebben zij wel bijgevoerd. Dat was niet omdat zij daar zelf de noodzaak van inzagen, maar gebeurde onder druk van derden.


*‘Ondanks dat er deze winter te weinig voedsel voor de heckrunderen was, weigerde SBB lange tijd om bij te voeren’: 

Krijgen wij dit jaar weer een herhaling van vorig jaar? Moeten de grote grazers wederom weer onnodig lang honger lijden?

Door dit bericht zoveel mogelijk op sociale media te delen kan Staatsbosbeheer en de provincie Flevoland onder druk worden gezet, zodat zij hopelijk gaan inzien dat de burgers dit dierenleed in Nederland niet accepteren en zij gaan inzien dat tijdig bijvoeren noodzakelijk is.


Recent beweerde Staatsbosbeheer dat de zachte winter de grote grazers goed zou doen. Een onzinnige redenatie, want niet alleen de zachte winter is de oorzaak dat er nu meer voedsel in de Oostvaardersplassen te vinden is (Lees dit artikel), bovendien blijkt uit deze foto dat er nog steeds niet voldoende voedsel voor de heckrunderen te vinden is. We moeten de verhalen van SBB dan meestal ook maar met een korreltje zout nemen.

Het schrijven van artikelen voor websites als deze kost erg veel tijd, daarnaast kost het online houden van de website jaarlijks geld. Een donatie wordt daarom heel erg op prijs gesteld >>>


EN DEEL DIT OP:

© Copyright Oostvaardersplassen.org. Overname van (gedeeltelijke) teksten en afbeeldingen is niet toegestaan! Het delen van links op sociale media of websites wordt erg op prijs gesteld.

Deze website is mogelijk gemaakt door giften en donaties van bezoekers.
Zonder financiële steun kan deze website niet bestaan!
Klink op één van de onderstaande banners om een gift te doen via iDEAL/TIKKI€


OVERSCHRIJVING

Kun je niet doneren via iDEAL, bijvoorbeeld omdat je niet in Nederland woont,

dan kun je ook geld overmaken via het volgende bankrekeningnummer:


NL20SNSB0933278411

(BIC: SNSB NL 2A)

ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.


ANDERE GOEDE DOELEN OOSTVAARDERSPLASSEN:Doneren voor VOER (en eventuele bekeuringen) kan op rekeningnummer: NL49 RABO 0150 4122 23 ten name van Dierenambulance De DierenSOS te Dordrecht. Graag vermelden 'Donatie OVP'.


Stichting STAMINA zet zich op het juridisch vlak in voor het welzijn van de dieren in de Oostvaardersplassen. Donaties zijn erg welkom:

NL25 TRIO 0379 3888 98 ten name van STAMINA. Meer info...


Stichting Paard in Nood heeft zieke konikpaarden die uit de Oostvaardersplassen komen opgevangen. Voor de (medische) zorg hebben zij geld nodig. Het rekeningnummer van deze stichting is: NL 12 INGB 000 715 0062. Meer info...


De aankopen bij de webshop 'Speld in Hooiberg' komen ten goede ter bescherming en verzorgen van dieren, vooral voor het voorkomen van dierenleed. Ga hier naar de webshop.

© Copyright. All Rights Reserved.

ZONDER FINANCIËLE STEUN KAN DEZE SITE NIET BLIJVEN BESTAAN Als je de artikelen op de site waardeert en je waardering wilt laten blijken met een bijdrage, kan dat door een bedrag op mijn bankrekening over te maken: NL20 SNSB 0933 2784 11 ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.

GEEF VIA IDEAL
Sluiten X