Controles
OVP Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen.org

NOG STEEDS IS ER SPRAKE VAN WANBELEID IN DE OOSTVAARDERSPLASSEN, WAARDOOR DIEREN ONNODIG ERNSTIG LIJDEN.
VOOR ONZE STRIJD TEGEN DIT DIERENLEED KUNNEN WIJ WEL SUPPORT GEBRUIKEN. HELP MEE OM TE AGEREN TEGEN DIT WANBELEID 

Volg  en like Oostvaardersplassen.org op sociale media:

Mededeling: Website gaat waarschijnlijk binnenkort offline!

De hosting van deze website eindigd op 5 oktober 2020. Ik kan het verlengen, dat kost mij dan €128,72.
Ik twijfel of ik het wel ga verlengen, vorige jaren had ik wel heel veel websitebezoekers, maar dat is nu niet meer zo. Nu heb ik nog geen 250 bezoekers per maand. Dat is erg weinig. Ik zit nu met de vraag of het het nog wel waard is om voor deze kleine aantallen bezoekers de website online te houden. Daar moet ik nog even goed over nadenken.
De kans is dus dat deze website na 5 oktober verdwenen is, daarmee gaan ook alle artikelen die hier staan verloren.
De strijd voor een beter dierenwelzijn moet natuurlijk gewoon door gaan, maar dan misschien zonder deze website.

Deel dit artikel op:

controles omgevingsdienst afschot edelherten oostvaardersplassen


Uit slechts enkele en slecht uitgevoerde controles trekt de Omgevingsdienst wel heel erg makkelijk conclusies

Geplaatst op 24 september 2019


Van 10 december 2018 tot en met 31 maar 2019 heeft Staatsbosbeheer in opdracht van de provincie Flevoland in de Oostvaardersplassen het afschot van de edelherten uitgevoerd.
De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en vechtstreek heeft als opdracht gekregen om als handhavers toezicht te houden of alles wel volgens de regels verloopt.

Uit alle rapporten die de Omgevingsdienst van het afschot van edelherten heeft gemaakt, is maar één rapport te vinden waarin te lezen is dat zij de afgeschoten edelherten van dichtbij hebben gezien.
In dit rapport wordt beschreven dat de dagen voor de controle 13 edelherten zijn geschoten. De controleurs troffen in een koeling 12 kadavers aan en zagen dat alle kadavers 1 kogelgat hadden. De dieren waren getroffen door een bladschot of in de kop. Eén kadaver lag in de kadaverbak en is niet gecontroleerd.


In totaal zijn er 1745 edelherten afgeschoten en de controleurs hebben slechts bij 12 dieren de kogelgaten van dichtbij gezien, dat is slechts 0,7% van het totaal. Bij enkele controles zijn de toezichthouders tijdens het afschot met de faunabeheerders mee geweest, in de andere gevallen observeerden zij vanaf buiten de Oostvaardersplassen, meestal vanaf de parkeerplaats van de Grote Praambult, waarbij vooral werd gelet op verstoring van de overige dieren. Iedereen kan wel nagaan dat men van zo’n afstand alles niet goed kan waarnemen. In totaal hebben er nog geen 10 van dit soort controles plaats gevonden en deze waren ook maar op een klein deel van de dag. Als voorbeeld: In een rapport staat dat er tijdens een controle 3 schoten zijn gehoord, terwijl op die dag 23 edelherten zijn geschoten. In dit rapport wordt trouwens alleen beschreven dat zij 2 terreinwagens zagen rijden, over de drie schoten werd niets meer vermeld dat zij deze hadden gehoord, niet dat zij gezien hebben dat edelherten werden getroffen.


Toch staat vandaag in het bericht van Omroep Flevoland dat volgens de Omgevingsdienst de meeste dieren door één kogel zijn gedood.
Het is wel knap dat de Omgevingsdienst dit kan concluderen uit zo weinig waarnemingen.


© Copyright Oostvaardersplassen.org. Overname van (gedeeltelijke) teksten en afbeeldingen is niet toegestaan! Het delen van links op sociale media of websites wordt erg op prijs gesteld.

Ondanks dat het beleid veranderd is, is er nog steeds sprake van wanbeleid, waardoor veel dieren ernstig lijden.
Daartegen moeten wij ons verzetten, wij moeten voor het dierenwelzijn op blijven komen.
Wij hebben uw support dan ook hard nodig.

Stichting STAMINA

Deze stichting zet zich op het juridisch vlak niet alleen in voor het welzijn van de dieren in de Oostvaardersplassen, maar ook voor dieren in andere gebieden. Donaties zijn erg welkom:

NL25 TRIO 0379 3888 98 ten name van STAMINA. Meer info...


Steun ons met een financiële bijdrage;

OVERSCHRIJVEN KAN OOK: 

Kun je niet doneren via iDEAL, bijvoorbeeld omdat je niet in Nederland woont,

dan kun je een bedrag overmaken op het volgende bankrekeningnummer:


NL20SNSB0933278411

(BIC: SNSB NL 2A)

ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.ANDERE GOEDE DOELEN OOSTVAARDERSPLASSEN:Doneren voor VOER (en eventuele bekeuringen) kan op rekeningnummer: NL49 RABO 0150 4122 23 ten name van Dierenambulance De DierenSOS te Dordrecht. Graag vermelden 'Donatie OVP'.


Stichting Paard in Nood heeft zieke konikpaarden die uit de Oostvaardersplassen komen opgevangen. Voor de (medische) zorg hebben zij geld nodig. Het rekeningnummer van deze stichting is: NL 12 INGB 000 715 0062. Meer info...


De aankopen bij de webshop 'Speld in Hooiberg' komen ten goede ter bescherming en verzorgen van dieren, vooral voor het voorkomen van dierenleed. Ga hier naar de webshop.

DierDier

© Copyright. All Rights Reserved.

Zonder financiële steun van bezoekers kan deze website niet bestaan.

Sluiten