Slecht gericht schot
OVP Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen.org

DE NIEUWE WILDERNIS?

Een uniek natuurreservaat in Flevoland. 

Waar door wanbeheer de natuurwaarde hard is achteruit gegaan en dieren ernstig lijden.

ideal
TIKKIE


Of maak een bedrag over op rekeningnummer: NL20SNSB0933278411, ten name van M Reuvekamp.

Volg  en like Oostvaardersplassen.org op sociale media:

Paard in Nood Spanje Oostvaardersplassen

Bij het afschot werden niet alle edelherten in één keer goed getroffen


Deel dit artikel op:

Geplaatst op 25 september 2019


Bij het afschot van de edelherten in de Oostvaardersplassen worden niet alle dieren in 1 keer goed getroffen
Dat de schoten schutters van Staatsbosbeheer niet altijd goed gemikt zijn blijkt wel uit dit rapport van een toezichthouder van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek.

Deze onaangekondigde fysieke controles vinden plaats vanaf buiten de Oostvaardersplassen, uit de rapporten blijkt dat dit meestal vanaf de parkeerplaats bij de Praambult is, ook zag ik dat er vanaf Almere (Jan van den Boschbult) is geobserveerd. Dat vanaf deze plekken niet alles goed waar te nemen is wat tijdens het afschot gebeurt mag duidelijk zijn. Het is dus puur toeval dat deze toezichthouder dit heeft gezien, daarbij ook rekening houdend dat van 10 december 2018 t/m eind februari 2019 maar 6 keer van dit soort controles zijn gehouden tijdens het afschot op edelherten in de Oostvaardersplassen.
Het afschot van edelherten gaat dus niet altijd zo pijnloos als men doet voorkomen.

Oostvaardersplassen omgevingsdienst afschot edelherten


Deel dit artikel op:

Als je dit artikel en de andere artikelen op de site waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage, kan dat door een bedrag op mijn bankrekening over te maken: NL20 SNSB 0933 2784 11 ten name van M Reuvekamp. 

 

© Copyright Oostvaardersplassen.org. Overname van (gedeeltelijke) teksten en afbeeldingen is niet toegestaan! Het delen van links op sociale media of websites wordt erg op prijs gesteld.


Een  lijst aan artikelen die ook betrekking hebben op dit artikel. Deze artikelen geven aanvullende informatie aan het voorafgaande verhaal:

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan op sociale media.

Je kunt Oostvaardersplassen ook volgen op sociale media

Zonder uw financiële steun kunnen wij de dieren niet blijven helpen!

Steun deze website met een gift

en help zo in de strijd tegen het onnodige dierenleed in de Oostvaardersplassen.

Waaraan de giften tot nu toe zijn besteed kunt u hier bekijken.

ideal
TIKKIEl


Of maak een bedrag over op rekeningnummer: NL20SNSB0933278411, ten name van M Reuvekamp.


ANDERE GOEDE DOELEN OOSTVAARDERSPLASSEN:Doneren voor VOER (en eventurele bekeuringen) kan op rekeningnummer: NL49 RABO 0150 4122 23 ten name van Dierenambulance De DierenSOS te Dordrecht. Graag vermelden 'Donatie OVP'.


Stichting STAMINA zet zich op het juridisch vlak in voor het welzijn van de dieren in de Oostvaardersplassen. Donaties zijn erg welkom:

NL25 TRIO 0379 3888 98 ten name van STAMINA. Meer info...


Stichting Paard in Nood heeft zieke konikpaarden die uit de Oostvaardersplassen komen opgevangen. Voor de (medische) zorg hebben zij geld nodig. Het rekeningnummer van deze stichting is: NL 12 INGB 000 715 0062. Meer info...


De aankopen bij de webshop 'Speld in Hooiberg' komen ten goede ter bescherming en verzorgen van dieren, vooral voor het voorkomen van dierenleed. Ga hier naar de webshop.

© Copyright. All Rights Reserved.

ZONDER FINANCIËLE STEUN KAN DEZE SITE NIET BLIJVEN BESTAAN Als je de artikelen op de site waardeert en je waardering wilt laten blijken met een bijdrage, kan dat door een bedrag op mijn bankrekening over te maken: NL20 SNSB 0933 2784 11 ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.

GEEF VIA IDEAL
Sluiten X