Vragen over afschot
OVP Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen.org

NOG STEEDS IS ER SPRAKE VAN ERNSTIG WANBELEID, WAARDOOR DIEREN LIJDEN.
VOOR ONZE STRIJD TEGEN AL DAT DIERENLEED KUNNEN WIJ WEL SUPPORT GEBRUIKEN.

Volg  en like Oostvaardersplassen.org op sociale media:

Deel dit artikel op:

Leonie Vestering Partij voor de Dieren Oostvaardersplassen

Video: Hoe kunnen er op 1 dag in de Oostvaardersplassen 252 edelherten geschoten worden door slechts 4 schutters?


Deze vraag stelde Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren aan Harold Hofstra. Harold Hofstra reageert wel, maar geeft tot 3 keer toe geen antwoord op de gestelde vraag.

Lees hier het over het verhaal dat hier achter zit.

Uiteindelijk komt Groen Links met het voorstel dat Hofstra navraag moet doen bij SBB wat er die dag precies in de Oostvaardersplassen gebeurd is. Forum voor Democratie geeft nog als aanvulling dat er specifiek gevraagd moet worden of er wel of geen sprake is geweest van drijfjacht.

Gedeputeerde Hofstra doet hier nogal opmerkelijke uitspraken:

- Hij zegt dat hij er van uit gaat dat het binnen de wettelijke kaders is gebeurd, omdat er geen signalen zijn ontvangen dat het niet zo is gebeurd. Blijkbaar heeft hij de video’s op sociale media (die hem ook zijn toegestuurd) die deze signalen wel geven, nog steeds niet bekeken of bewust genegeerd.

- Volgens hem is er geen sprake van drijfjacht omdat dit wettelijk is toegestaan. Hij heeft waarschijnlijk nog het volste vertrouwen in SBB, terwijl de geschiedenis heeft geleerd dat SBB regelmatig de opdrachten niet naar behoren heeft uitgevoerd en dat er videobeelden zijn die verdacht veel weg hebben van drijfjacht.


PvdD eist dat Harold Hofstra voor de volgende Statenvergadering met antwoord komt.

Bekijk hieronder het fragment waarin hierover vragen worden gesteld aan Harold Hofstra.

EN DEEL DIT OP:

© Copyright Oostvaardersplassen.org. Overname van (gedeeltelijke) teksten en afbeeldingen is niet toegestaan! Het delen van links op sociale media of websites wordt erg op prijs gesteld.

Deze website is mogelijk gemaakt door giften en donaties van bezoekers.
Zonder financiële steun kan deze website niet bestaan!
Klink op één van de onderstaande banners om een gift te doen via iDEAL/TIKKI€


ANDERE GOEDE DOELEN OOSTVAARDERSPLASSEN:Doneren voor VOER (en eventuele bekeuringen) kan op rekeningnummer: NL49 RABO 0150 4122 23 ten name van Dierenambulance De DierenSOS te Dordrecht. Graag vermelden 'Donatie OVP'.


Stichting STAMINA zet zich op het juridisch vlak in voor het welzijn van de dieren in de Oostvaardersplassen. Donaties zijn erg welkom:

NL25 TRIO 0379 3888 98 ten name van STAMINA. Meer info...


Stichting Paard in Nood heeft zieke konikpaarden die uit de Oostvaardersplassen komen opgevangen. Voor de (medische) zorg hebben zij geld nodig. Het rekeningnummer van deze stichting is: NL 12 INGB 000 715 0062. Meer info...


De aankopen bij de webshop 'Speld in Hooiberg' komen ten goede ter bescherming en verzorgen van dieren, vooral voor het voorkomen van dierenleed. Ga hier naar de webshop.

© Copyright. All Rights Reserved.

ZONDER FINANCIËLE STEUN KAN DEZE SITE NIET BLIJVEN BESTAAN Als je de artikelen op de site waardeert en je waardering wilt laten blijken met een bijdrage, kan dat door een bedrag op mijn bankrekening over te maken: NL20 SNSB 0933 2784 11 ten name van M Reuvekamp. Bij voorbaat dank.

GEEF VIA IDEAL
Sluiten X